FIFA-president Infantino: ”Suriname needs a new stadium”

FIFA-president Infantino in een meeting met vicepresident Adhin, minister Dogojo (Sport- en Jeugdzaken), SVB-voorzitter Krishnadath en minister Latour (Defensie). Foto: Suriname Herald

De FIFA-president, Gianni Infantino, die gisteren een bliksembezoek bracht aan Suriname, had in een meeting met de vicepresident, Ashwin Adhin, die president Desi Bouterse vertegenwoordigde, de minister van Sport- en Jeugzaken, Joan Dogojo en de minister van Defensie, Lamuré Latour, duidelijk aangegeven dat Suriname een nieuw voetbalstadion moet bouwen, anders zullen er vanaf 2018 geen interlandwedstrijden meer gespeeld mogen worden in Suriname.

Het André Kamperveenstadion voldoet niet meer aan de gestelde FIFA-eisen en qua bouw is het een al lang achterhaald stadion. Infantino drukte Adhin op het hart om er alles aan te doen een stadion te bouwen. Verder is er ook van gedachten gewisseld over de dubbele nationaliteit, waarbij spelers die in het buitenland voetballen, de gelegenheid krijgen om ook voor de nationale voetbalselectie van Suriname uit te komen.

Na ongeveer een half uur durend gesprek vertrok de FIFA-president, in bijzijn van de voorzitter van de Surinaamse Voetbalbond (SVB), John Krishnadath, naar de Letitia Vriesdelaan waar hij samen met minister Dogojo de opening verrichte van het Owru Cul-project, met daarin gevestigd vier mini-voetbalvelden, een beheerderswoning, kleedkamers en een café en restaurent. Aan de overkant werd de sportwinkel ook geopend door de FIFA-president. Als laatst bezocht hij de gymzaal in het Franklin Essedstadion.

Hij is ’s ochtends vertrokken richting Zwitserland.

Imro Redmond

VANDAAG