Schakers gereed voor tweede editie Deca Challenge

Deca Challenge
Print Friendly, PDF & Email

Zaterdag is het schaken geblazen in het Lalla Rookhgebouw. Veertig schakers afkomstig van vier schaakorganisaties zullen dan de degens kruisen. Aan de tweede editie van dit schaaktoernooi doen schaakvereniging Rukhmania, Free First Move Chess Club, Stibula en Chess for Talents mee. Dit schaaktoernooi is specifiek bedoeld voor beginnende schakers die in twee klassen verdeeld zullen worden.

Volgens de voorzitter van schaakvereniging Rukhmania, Ratan Kalka, is het de bedoeling dat elke schaakorganisatie tien schakers afvaardigt. Het toernooi zal in twee fasen worden afgewerkt, namelijk de voorrondes en de finale. In de voorronde komen alle schakers in een poule uit en zal het eindresultaat bepalend zijn voor de rangschikking in de finale. Tijdens de finale zullen de schakers aan de hand van het resultaat in de voorronde uitkomen in de beginners- en intermediate klasse.

Rudie Tjong Tjin Joe die eveneens belast is met de organisatie van het evenement weet te vertellen dat deze challenge elk kwartaal georganiseerd wordt en dat er aan elke challenge een thema is verbonden. Tijdens de tweede editie is de Ruy Lopez schaakopening als thema verbonden. Hierdoor zullen de pupillen al vroeg in hun ontwikkelingsproces kennis maken met een bekende schaakopening.

Dit vriendschappelijk toernooi wordt ook gezien als een voorbereiding op de Interclubkampioenschappen die later dit jaar door de Surinaamse Schaakbond georganiseerd zal worden. De start van het toernooi is omstreeks tien uur ‘s morgens en zal rond twee uur ‘s middags worden afgesloten met de prijsuitreiking.

VANDAAG