Koeman: Gullit geen optie, Van Persie wel

Koeman: Gullit is geen optie als assistent
Print Friendly, PDF & Email

Ronald Koeman ziet geen plek voor Ruud Gullit als een van zijn assistenten bij het Nederlandse elftal. “Hij is geen optie,” zo laat de kersverse bondscoach weten aan de NOS. Gullit was onder voorganger Dick Advocaat nog wel assistent.

Koeman is momenteel in gesprek met twee assistenten, buiten de keeperstrainer en de fysieke trainer.

De twee laatstgenoemde functies zullen waarschijnlijk worden ingevuld door Patrick Lodewijks en Jan Kluitenberg. De KNVB gaat op korte termijn in gesprek met het duo, dat bij Feyenoord en Everton ook al samenwerkte met Koeman.

Waar Koeman de deur naar Oranje voor Gullit heeft gesloten, houdt hij hem voor Robin van Persie open. De nieuwe bondscoach ziet een mogelijke rol weggelegd voor de aanvaller die na successen bij Arsenal en Manchester United en een minder geslaagd avontuur bij Fenerbahçe recent is teruggekeerd bij Feyenoord.

“Als hij die fitheid toont en laat zien dat hij nog steeds een van de besten is… Wie ben ik dan om hem niet te selecteren? Leeftijd maakt niet uit, wat uitmaakt is wat ze laten zien,” sprak Koeman, daarmee indirect ook refererend aan Wesley Sneijder die momenteel in Qatar actief is.

Koeman sloot cryptisch af op de vraag wat hij als eerste gaat veranderen bij het Nederlands elftal. “Dat ga je zien. Er gaat iets veranderen ja. Iets fundamenteels. Voor iedereen zichtbaar. Voordat we tegen Engeland op 23 maart spelen. Nee, niet op het personele vlak.”

Naar verluidt, zinspeelt Koeman op een andere trainingslocatie. Oranje traint momenteel in aanloop naar interlands bij Quick Boys in Katwijk, maar mogelijk komt daar op korte termijn verandering in.

NOS

VANDAAG