Chelsea na verlenging naar laatste vier in FA Cup

Print Friendly, PDF & Email

Chelsea en Southampton hebben zich in navolging van Tottenham Hotspur en Manchester United voor de halve finales van de FA Cup geplaatst. Chelsea was na verlenging met 2-1 te sterk voor Leicester City en Southampton won met 2-0 bij Wigan Athletic.

Drie minuten voor rust zette Álvaro Morata Chelsea met zijn eerste goal van 2018 op voorsprong. De Spanjaard was het eindstation van een Londense counter.

Gelijkmaker Vardy
In de tweede helft werd Leicester steeds sterker en nadat Jamie Vardy eerst een kopkans had gemist, scoorde de spits wel in de 76ste minuut. Een inzet van Vicente Iborra werd nog gekeerd door doelman Willy Caballero, maar in de rebound scoorde Vardy.

Met de 1-1 stand werd een verlenging noodzakelijk en daarin sloeg Chelsea toe na een blunder van Leicester-doelman Kasper Schmeichel. De keeper tastte mis bij een voorzet van N’Golo Kanté en invaller Pedro kopte binnen.

Chelsea won de FA Cup voor het laatst in 2012 en toen werd onderweg ook Leicester City uitgeschakeld. Sterker nog, de laatste drie keer dat Chelsea Leicester uit het bekertoernooi stootte (1997, 2000 en 2012), wonnen de Blues ook de Cup.

Succesvol debuut coach Hughes
De winst op Wigan, de nummer drie van de League One, het derde niveau in Engeland, betekende een succesvol debuut voor coach Mark Hughes bij Southampton. Hij verving afgelopen week de ontslagen Mauricio Pellegrino. Hughes moet Southampton, nu 18de in de Premier League, behoeden voor degradatie.

De Deense middenvelder Pierre-Emile Højbjerg knalde de bezoekers in de 62ste minuut op voorsprong. Wigan-keeper Christian Walton stopte daarna een strafschop van Manolo Gabbiadini, maar Cédric Soares stelde in blessuretijd de winst veilig.

Wesley Hoedt deed de hele wedstrijd mee bij Southampton. De verdediger ontbreekt in de selectie van Oranje voor de komende interlands tegen Engeland en Portugal.

NOS

VANDAAG