Atlético Madrid morst punten, Barça bijna kampioen

Atlético-trainer Diego Simeone probeert zijn team de goede kant op te sturen. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Atlético Madrid is er niet in geslaagd om te winnen van Real Betis. De nummer twee uit de Spaanse competitie moest in eigen stadion genoegen nemen met een gelijkspel: 0-0. Woensdag verloor Atlético al met 3-0 bij Real Sociedad.

De voorsprong van koploper Barcelona bedraagt elf punten. Als de Catalanen de eerstvolgende wedstrijd winnen, zijn ze landskampioen.

Real Madrid
Real Madrid heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Atlético en verkleint bij winst de achterstand op de stadgenoot tot één punt.

Atlético en Real zijn allebei nog actief in Europa. Real speelt woensdag in de halve finales van de Champions League de uitwedstrijd tegen Bayern München.

Atlético neemt het donderdag in de halve eindstrijd van de Europa League op tegen Arsenal.

Alavés kiept Las Palmas over rand
De voetballers van UD Las Palmas komen volgend seizoen niet meer uit in de hoogste Spaanse voetbalklasse. Na de nederlaag voor eigen publiek tegen Deportivo Alavés (0-4) kunnen ze niet meer aan degradatie ontsnappen.

Las Palmas heeft dertien punten minder dan nummer zeventien Levante, met nog vier duels te spelen. De club is de tweede degradant, na Málaga. Levante verdedigt in het slot van de competitie een voorsprong van zes punten op het Deportivo La Coruna van trainer Clarence Seedorf, dat ook op weg lijkt naar het tweede niveau van Spanje.

NOS

VANDAAG