James brengt Cavaliers met honderdste 30-plusser langszij

Cleveland Cavaliers-vedette LeBron James op weg naar een score. Foto: EPA
Print Friendly, PDF & Email

Cleveland Cavaliers is in de eerste ronde van de play-offs in de NBA dankzij een krappe 104-100 zege langszij gekomen bij Indiana Pacers: 2-2. Grote man aan de zijde van de Cavaliers was weer eens LeBron James, die met 32 punten, 13 rebounds en 7 assists zijn ploeg bij de hand nam in Indianapolis.

Met nog vierenhalve minuut op de klok waren de Pacers dicht bij een 3-1 voorsprong in de best-of-seven-confrontatie met de finalist van de afgelopen drie jaar. De thuisploeg leidde op dat moment met 93-91. Maar plots stokte de productie en kon Cleveland via een 10-2 tussensprint afstand nemen en uiteindelijk de overwinning veiligstellen.

Voor de 33-jarige James was het de honderdste keer dat hij in een play-offduel minstens dertig punten maakte. Alleen Michael Jordan kan nog betere cijfers overleggen: de Amerikaanse basketballegende slaagde er in totaal 109 keer in.

Nederlaag voor de titelhouder
Titelhouder Golden State Warriors incasseerde een 103-90 nederlaag bij San Antonio Spurs, dat daarmee iets van de achterstand afknabbelde en terugkwam tot 1-3. De topscorer van het duel droeg niettemin het shirt van Golden State: Kevin Durant kwam tot 34 punten en pakte ook nog eens dertien rebounds.

NOS

VANDAAG