Celtics winnen ondanks 42 punten van James

LeBron James baalt: zijn triple-double is niet genoeg voor zege. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Boston Celtics heeft ook het tweede duel met Cleveland Cavaliers in de finale van de Eastern Conference van de NBA gewonnen. In Boston werd het 107-94 voor de thuisploeg.

Boston maakte een achterstand van elf punten goed (38-49), kwam halverwege het derde kwart op voorsprong en keek nooit meer achterom.

In de eerste wedstrijd was superster van de Cavaliers LeBron James niet op z’n best, maar deze keer speelde hij met 42 punten, twaalf assists en tien rebounds weer de hoofdrol bij zijn ploeg.

Zijn indivuele klasse woog echter niet op tegen de teamprestatie van de Celtics, waar zes spelers elf punten of meer maakten.

Cleveland wacht een enorme uitdaging om voor het vierde jaar op rij de finale in de Eastern Conference te winnen en door te dringen tot de play-offs om de algehele NBA-titel. Boston verloor namelijk nog nooit een best-of-7-serie nadat het met 2-0 was voorgekomen.

Als Cleveland naast de Conference-titel grijpt, zal James voor het eerst in acht jaar ontbreken in de NBA-finale. Hij won die titel in 2012 en 2013 met Miami Heat en twee jaar geleden met Cleveland.

NOS

VANDAAG