Barcelona zwaait onvolprezen Iniesta uit

Andrés Iniesta heeft afscheid genomen van Barcelona
Print Friendly, PDF & Email

Andrés Iniesta heeft afscheid genomen van Barcelona met een 1-0 overwinning op Real Sociedad. Iniesta speelde zestien jaar in de hoofdmacht van de Catalaanse grootmacht en veroverde in die tijd 22 prijzen, waaronder 9 landstitels en 4 keer de Champions League.

Het is nog niet bekend waar Iniesta zijn loopbaan gaat afbouwen, maar volgens Spaanse media vertrekt hij naar China.

De laatste wedstrijd van de 34-jarige middenvelder werd geen galavoorstelling. Barcelona had veruit het meeste balbezit, maar het duurde bijna een uur voor de thuisploeg op voorsprong kwam door Philippe Coutinho, die de bal van buiten de zestien op prachtige wijze in de verre hoek krulde.

Barcelona ging daarna met nieuwe energie op zoek naar meer doelpunten en om die intenties extra kracht bij te zetten, liet trainer Ernesto Valverde ook Lionel Messi nog invallen, maar het bleef bij die ene treffer.

Tien minuten voor tijd kreeg Iniesta een publiekswissel en met tranen in zijn ogen verliet hij onder een ovationeel applaus het veld in Camp Nou, waar hij al die jaren op handen werd gedragen door de fans.

NOS

VANDAAG