Cavs winnen in Boston; achtste NBA-finale op rij voor James

LeBron James. Foto: EPA

Het is LeBron James weer gelukt om samen met Cleveland Cavaliers de finale van de NBA play-offs te bereiken. Het beslissende zevende duel met de Celtics werd in Boston met 87-79 gewonnen. Voor het eerst deze serie ging de uitploeg met de winst aan de haal.

James was met 35 punten, 15 rebounds en 9 assists wederom van grote waarde voor zijn ploeg. Het wordt voor hem zijn achtste finale op rij, waarvan de laatste vier jaar met de Cavaliers. ‘King James’ werd in 2012 en 2013 kampioen met Miami Heat en in 2016 met Cleveland.

Sinaasappel uitpersen
“Heel veel mensen dachten dat wij het dit seizoen niet zouden halen,” zei James, die met de Cavaliers wisselvallig presteerde in de reguliere competitie. “Ik heb tegen mezelf gezegd: laten we zo veel mogelijk uit dit seizoen halen. Ik probeer de sinaasappel uit te persen tot er helemaal niets meer uit komt.”

“Ons doel was om hem zoveel mogelijk energie te laten verspelen. Dat deden we heel aardig, maar toch legt hij er 35 punten in. Het is ongelooflijk,” zei Celtics-coach Brad Stevens. Zijn team kwam nog met 72-71 voor, maar daarna was het eenrichtingsverkeer.

Rockets of Warriors?
In de finale nemen de Cavs het op tegen Houston Rockets of titelverdediger Golden State Warriors. Ook in die serie is een beslissend zevende duel nodig.

NOS

VANDAAG