Wielzen en Pinas vertegenwoordigden Suriname tijdens Caricom-loop

Wielzen en Pinas vertegenwoordigden Suriname tijdens Caricomloop. Foto: NII
Print Friendly, PDF & Email

Sefanja Wielzen en Ronaldinho Pinas behaalden respectievelijk de vierde en de vijfde plaats bij de Caricom 10 kilometerloop. Deze loop werd gehouden in verband met de reguliere vergadering van staatshoofden en regeringsleiders van de Caricom in Montego Bay, Jamaica.

President Desi Bouterse was aanwezig bij de start van de Caricom-loop. Hij sprak in de hoedanigheid van portefeuillehouder van jeugd en sport binnen de Caricom de aanwezigen toe na de loop.

De 16-jarige Wielzen verbeterde haar tijd en heeft nu in plaats van 48:46, als snelste notering 47:52. Ronaldinho Pinas sprak van een leuke ervaring. “Het is niet makkelijk om in Jamaica te rennen, want die Jamaicanen zijn heel sterk, maar we hebben ons best gedaan,” zegt de 18-jarige Pinas in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

Volgens Eduard Cruden, trainer van de jongeren, zijn deze de beste prestaties van Surinaamse jongeren ooit tijdens deze Caribische activiteit. Suriname heeft dit jaar voor de vierde keer deelgenomen.

VANDAAG