FC Barcelona voor even terug aan kop in Spanje

Gerard Piqué viert zijn goal tegen Villarreal. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Na een nederlaag tegen Real Betis (3-4), een gelijkspel tegen Atlético (1-1) en een 2-1 zege bij PSV in de Champions League heeft FC Barcelona in de Spaanse competitie de draad weer opgepakt. Villarreal werd in Camp Nou met 2-0 verslagen.

De Catalanen hadden voor rust een flink overwicht, maar wisten dat pas na ruim een half uur te verzilveren. Gerard Piqué kopte uit een voorzet van Ousmane Dembélé raak. Namens de bezoekers schoot Moreno op de paal.

Villarreal beet in de tweede helft iets feller van zich af en drukte Barça vaker in het defensief. Veel meer dan wat kleine kansjes voor Santi Cazorla en Alfonso Pedraza leverde dat niet op.

Op aangeven van Lionel Messi loodste de 19-jarige invaller Carles Aleña Barcelona vijf minuten voor tijd in veilige haven. Door de zege nam Barcelona de koppositie in La Liga in ieder geval voor even over van Sevilla, dat bij winst later op zondag bij Deportivo Alavés weer koploper is.

Atlético ontsnapt bij Girona
Een eigen doelpunt van Jonás Ramalho voorkwam de tweede nederlaag van het seizoen in La Liga voor nummer drie Atlético Madrid. De verdediger van Girona schoot, opgejaagd door Diego Costa, de bal voorbij zijn eigen doelman Gorka Iraizoz, ingevallen voor de geblesseerde Yassine Bono.

Op slag van rust was Girona op voorsprong gekomen. Atlético-doelman Jan Oblak stuitte aanvaller Cristhian Stuani met een overtreding en de strafschop werd benut door de Uruguayaan zelf.

NOS

VANDAAG