Bouwer behaalt eerste bronzen medaille voor Suriname tijdens Consude

Bouwer behaalt eerste bronzen medaille voor Suriname tijdens Consude. Foto: NII

Ezra Bouwer heeft met judo de eerste bronzen medaille binnengehaald voor Suriname tijdens de Consude Games. Deze behaalde hij woensdag, de eerste dag waarop de judoka’s in actie kwamen. De Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (Consude Games) die momenteel plaatsvindt in Arequipa, Peru, duurt tot 8 december.

De zaalvoetballers hebben gisteren hun laatste wedstrijd afgewerkt, waarbij zij met 4 tegen 0 van Brazilië hebben verloren. De jongens en meisjes volleyballers hebben gisteren ook hun laatste wedstrijd gespeeld. Van Brazilië verloren de meisjes met 3 tegen 0 en de jongens van Paraguay met 3 tegen 1.

De basketbal jongens en meisjes hadden woensdag Paraguay als tegenstander. Zowel de jongens als de meisjes van Paraguay hebben van Suriname gewonnen met 69 punten. De meisjes van Suriname verloren met 28 punten en de jongens met 46.

De tafeltennissers hebben één wedstrijd gewonnen. Suriname won met 3 tegen 2 van Uruguay. Bij de wedstrijden tegen Chili en Peru verloren de heren met elk 3-0. De schakers hebben vandaag een gelijkspel gekend tegen Colombia met 2-2 en verloren van Peru met 3 tegen 1.

Atletiek heeft met het onderdeel 150 meter sprint een finale plek weten te bezetten.

Vandaag vindt de finale plaats, waarna de andere onderdelen volgen zoals estafette 5 x 80 meter voor jongens en meisjes. Hierbij komen ook de atleten met een beperking, de specials, in actie.

De zwemmers hebben vandaag de onderdelen 200 meter individual medley, 50 meter vlinderslag en 100 meter vrije slag afgerond, zonder de finale te hebben behaald.

VANDAAG