Basketbalveld geopend in Nickerie

Basketbalveld Nieuw-Nickerie. Foto: NII

Sporten is van groot belang voor het individu, maar zeker ook voor gemeenschappen. De gezondheidsvoordelen en het sociale contact tijdens het sporten maken dat sporten onontbeerlijk is bij het ontwikkelen van gebieden. Gelet op dit belang is er op zaterdag 15 een basketbalveld geopend te Nieuw-Nickerie. Het welbekende beeld van sportende Nickerianen ‘s avonds op het Volksplein zal hiermee een extra dimensie krijgen, meldt het NII.

Minister Antoine Elias, ad-interim van Sport- en Jeugdzaken, verrichtte samen met zijn collega van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Vijay Chotkan, districtscommissaris (dc) Nisha Kurban-Baboe van Nickerie en raadsadviseur Ramon Abrahams de onthulling van het naambord van dit nieuw veld.

Hanisha Jairam, vertegenwoordiger van de stichting Nickerie in beweging, spreekt van een prachtig veld. Het veld zal volgens haar multifunctioneel zijn. “Er zou bijvoorbeeld ook tennis op dit veld gespeeld kunnen worden,” zegt Jairam. Haar stichting maakt zich sterk voor het onderhoud van dit veld en andere velden binnen dit district. Ook heeft zij het beheer van het Volksplein op zich.

Jairam deed een beroep op haar districtsgenoten om goed, zuinig en verantwoord om te gaan met het nieuwe sportveld. Het basketbalveld ligt tussen het volleybal- en voetbalveld op het plein. Op de maandag-, woensdag- en vrijdagavonden worden wegen rond het Volksplein afgesloten om de Nickeriaanse gemeenschap de gelegenheid te geven te sporten.

VANDAAG