Omrasteren SOSIS-sportcomplex draagt bij aan veiligheid

Omrastering SOSIS-sportcomplex. Foto: Sport- en Jeugdzaken
Print Friendly, PDF & Email

Na een stopzetting gedurende ruim vijf jaar heeft Sport- en Jeugdzaken het startsein gegeven om de omrasteringswerkzaamheden in het Willebrod Axwijk Sportcentrum (meer bekend als het Sosis-terrein) te hervatten. Mitchell Kisoor, directeur Sportzaken, gaf vrijdag het startsein. De omrastering zal een bijdrage leveren aan de veiligheid van zowel het personeel van het ministerie als de scholieren alsook sporters die dagelijks van dit complex gebruikmaken.

Tevens zal de aanwezigheid van een deugdelijke omrastering de werkzaamheden betreffende de algehele bewaking van dit terrein enigszins vergemakkelijken.

Twee maanden geleden is met de ingebruikname van een midsize multipurpose kunstgrasveld een aanvang gemaakt met de herinrichting en verfraaiing van het SOSIS-sportcomplex als onderdeel van het masterplan inhoudende de transformatie van het SOSIS-sportcomplex tot een sportpark. De herstart van de omrasteringswerkzaamheden kan tegen deze achtergrond worden geplaatst.

Verantwoordelijk voor de voltooiing van de werkzaamheden is de aannemer Lascoban, terwijl de directievoering in handen ligt van het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C). Het streven is erop gericht binnen twee tot drie maanden de omrastering van het sportcomplex opgeleverd te hebben.

Gedurende de voorgaande jaren hebben diverse redenen ten grondslag gelegen aan het niet voltooien van dit project. Het ministerie heeft enorme inspanningen getroost om de hervatting tot een feit te maken, waarbij tevens de kans op stopzetting of stagnatie zoveel mogelijk geminimaliseerd is vanwege degelijke afspraken tussen Lascoban, Sport- en Jeugdzaken en Financiën, aldus Sport- en Jeugdzaken via het NII.

Na de afronding van deze omrasteringswerkzaamheden zullen tevens de activiteiten om te komen tot de afbouw van de centrale huisvesting van het ministerie en de rehabilitatie van de atletiekbaan aldaar dit dienstjaar worden hervat, meldt het ministerie.

VANDAAG