Barcelona-trainer Quique Setién: “Suárez snel weer op oude niveau”

Luis Suarez kan volgende week weer meedoen met FC Barcelona. Foto: Reuters
Print Friendly, PDF & Email

Trainer Quique Setién van FC Barcelona is blij dat hij het seizoen met Luis Suárez kan hervatten. “Hij is praktisch weer helemaal fit”, blikt hij vooruit naar het uitduel van zaterdag met Real Mallorca. “We kijken hoe het gaat. Ik denk dat hij na twee of drie wedstrijden weer op zijn oude niveau is.”

Suárez moest in januari een operatie aan zijn rechterknie ondergaan en het seizoen leek daarmee voor hem zo goed als voorbij. Vanwege de coronacrisis is de competitie echter bijna drie maanden onderbroken.

Setién hoopt dat Lionel Messi ook tegen Mallorca kan spelen. De sterspeler traint nog individueel vanwege een lichte bovenbeenblessure. “Ik denk dat we er als ploeg goed voorstaan”, zegt Setién. “We konden wel even wat rust gebruiken. Komende week moeten we nog beter in vorm komen.”

Frenkie de Jong en zijn ploeggenoten staan bovenaan in La Liga, met een voorsprong van twee punten op Real Madrid. “Ik denk dat we alle resterende duels moeten winnen om kampioen te worden”, voorspelt Setién.

Minuut stilte
De Spaanse voetbalcompetitie wordt komende week hervat met een minuut stilte. Vlak voor de aftrap van alle duels in de 28e speelronde zullen de ploegen van La Liga stilstaan bij de mensen die aan het coronavirus zijn overleden.

Spanje is zwaar getroffen door de pandemie, met ruim 27.000 doden. De hoogste Spaanse voetbalklasse wordt donderdag hervat met de stadsderby Sevilla tegen Real Betis.

De Telegraaf

VANDAAG