Aangifte tegen Neymar voor homofobie

Neymar. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Een LGBT-activist heeft bij het Braziliaanse Openbaar Ministerie een klacht ingediend tegen topvoetballer Neymar voor homofobie.

De aangifte komt nadat Neymar de levensgezel van zijn moeder, de 22-jarige Tiago Ramos, in een privé-audiofragment “kleine flikker” en “klootzak” noemde. Eén van zijn aanwezige vrienden zei dat Ramos het verdiende dat “men een bezem in zijn achterwerk zou steken.”

Neymar’s moeder Nadine Gonçalves is 52 jaar oud. De opname lekte naar de pers en werd zo publiekelijk gedeeld. De klacht wordt nu onderzocht door een procureur die moet bepalen of er verdere vervolging komt tegen de Braziliaanse aanvaller van de club Paris Saint-Germain (PSG).

Neymar’s moeder maakte haar relatie met Ramos in april openbaar en de Braziliaanse schandaalpers sprong meteen op het verhaal. Snel wist men te achterhalen dat Ramos biseksueel van aard was.

De Telegraaf

VANDAAG