SVB-bestuur bespreekt WK-kwalificatie met president Santokhi

President Chan Santokhi en het SVB-bestuur hebben over diverse zaken in de voetbalsport gesproken. Foto: CDS

President Chan Santokhi heeft goede gesprekken gevoerd met het bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Tijdens de bespreking, gisteren op het presidentieel paleis, heeft het staatshoofd met de bond van gedachten gewisseld over een viertal punten die betrekking hebben op het voetbalgebeuren in Suriname.

Er is gesproken over de nationale voetbalselectie en de weg die er is voor plaatsing voor de Wereldkampioenschappen voetbal in 2022 in Qatar. Ook de viering van 100 jaar SVB op 1 oktober is onder de aandacht gebracht van het staatshoofd. Deze mijlpaal zal op gepaste wijze herdacht worden.

Bouw stadion
De bestuursleden hebben de president ook voorgehouden dat er plannen zijn voor de bouw van een internationaal stadion, dat voldoet aan alle eisen. Het voorwerk is reeds gedaan en de SVB zoekt naar mogelijkheden om dit project in te dienen bij de Indiase overheid ter financiering. De voetbalbond heeft aangegeven in staat te zijn de aflossing van dit project te kunnen garanderen. Alleen is hiervoor een garantstelling van de Surinaamse overheid nodig.

Verder is ook van gedachten gewisseld over de kwestie vermakelijkheidsbelasting waarmee alle bonden te kampen hebben. Gepleit wordt dat deze afgeschaft wordt, zodat de sportbonden meer inkomen hebben om de sportontwikkeling verder ter hand te nemen.

WK-kwalificatie
SVB-voorzitter John Krishnadath is volgens de Communicatiedienst Suriname blij met de ontvangst van het staatshoofd, die ruim aandacht heeft geschonken aan de vraagstukken die door de SVB op tafel zijn gelegd. De president heeft tijdens dit onderhoud aangegeven waar nodig de bond te zullen bijstaan en zo te werken aan het helpen oplossen van de geïdentificeerde vraagstukken. Krishnadath omschrijft het gesprek als zeer positief.

Bondscoach Dean Gorré die ook aanwezig was, vond het prijzenswaardig dat president Santokhi het SVB-bestuur heeft ontvangen. De Surinaamse voetbalselectie maakt zich klaar voor de WK-kwalificatiewedstrijden voor de eindronde in Qatar. De bondscoach betreurt het dat de COVID-19-situatie voor veel stagnatie heeft gezorgd. Toch heeft de selectie samen met de SVB een noodplan uitgezet.

Over pakweg 6 tot 7 weken staan de wedstrijden voor de deur. Met de jongens zal er de komende weken een traject worden uitgezet in de overtuiging dat Suriname een goede beurt maakt tijdens de kwalificatiewedstrijden. Volgens de trainer zijn de spelers bereid om tot het uiterste te gaan. Suriname speelt de eerste kwalificatiewedstrijd op 7 oktober tegen de Kaaimaneilanden.

VANDAAG