Bigi Boy bezoekt minister Emanuël en bespreekt toekomstige samenwerkingen

Bigi Boy op bezoek bij ROS-minister Gracia Emanuel. Foto: CDS

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft op 16 september Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik samen met zijn coach en manager ontvangen op het departement Sportzaken. De Surinaamse UFC-vechter vond het noodzakelijk om een bezoek te brengen aan de nieuwe sportminister naar aanleiding van zijn onlangs gewonnen wedstrijd tegen Junior Dos Santos en te praten over zijn toekomstplannen.

Minister Emanuël is trots op de prestatie van Bigi Boy. Zij gaf aan zoveel mogelijk te helpen om de carrièreplanning van de topsporter en de toekomstplannen te ondersteunen. Volgens de bewindsvrouw streeft de regering-Santokhi ernaar om een sportacademie op te zetten. De regering zal zich de komende vijf jaar sterk maken om sporters die prestaties neerzetten te ondersteunen

“Wij willen sport dichterbij de samenleving brengen met name in het binnenland. Nieuw talent moet ontdekt worden en dit zullen we doen in samenwerking met de sportbonden en de commissariaten. Elk commissariaat zal in de toekomst een afdeling sport in het leven roepen om sport te decentraliseren,” zegt de minister.

Volgens Barend van Dijck, manager van Bigi Boy, wil het team samen met ROS nieuw talent ontdekken in het binnenland op het gebied van de gevechtssport. “De lokale gemeenschap in het binnenland leeft met Bigi Boy mee,” vertelt Van Dijck aan de minister.

“Vijftien jaar terug hebben wij Bigi Boy ontdekt te Rensproject en wij, met name Bigi Boy, voelen ons verplicht om het komende jaar talent te ontdekken. We zullen in 2021 een reis maken door heel Suriname om dit doel te bereiken.

Verder hebben wij op agenda om een olympisch dorp neer te zetten voor bijkans honderd sporters. Dit dorp zal bestemd zijn voor jongeren, die op een bepaalde level sport beoefenen. Deze groep zal daar klaargestoomd worden voor de internationale sportmarkt.”

De minister heeft Bigi Boy en zijn team voorgehouden om samen te willen werken in de toekomst. Het beleid en de richting waar het team naartoe wil past binnen de regeeragenda.

VANDAAG