Bondscoach Gorré bespreekt identificatie voetbaltalenten met ROS-directeur

ROS-directeur Touw Ngie Tjouw heeft belangrijke voetbalzaken met bondscoach Dean Gorré besproken. Foto: ROS

Het identificeren van talenten en de ontwikkeling vanuit de aangelegde mini-kunstgrasvelden in de verschillende districten opzoek naar topvoetballers voor de nationale voetbalselecties zijn enkele zaken die naar voren zijn gebracht tijdens een ontmoeting tussen de bondscoach van de nationale voetbalselectie Dean Gorré en de waarnemend directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw.

Ook Harvey Vliet, staflid voetbalselectie, en de staf van het Instituut voor de Nationale Sportselecties (INS) waren aanwezig.

De rode draad van de bespreking had te maken met hoe het directoraat Sportzaken, via het INS, samen met de bondscoach kan werken aan het topsportbeleid beginnend bij voetbal. De nadruk is verder gelegd op talentidentificatie en ontwikkeling vanuit de aangelegde mini-kunstgrasvelden in de verschillende districten opzoek naar topvoetballers voor de nationale voetbalselecties.

Gorré gaf aan dat hij als bondscoach ook hieraan een bijdrage wil leveren. “Het systeem is kijken in alle districten naar de beste spelers op deze kunstgrasvelden en ze bij elkaar te brengen in jeugdselecties,” zei de bondscoach. “Hierin kunnen onze huidige topvoetballers ook ingezet en aangetrokken worden als mogelijke begeleiders in het proces”.

Partnerschap
Directeur Touw Ngie Tjouw was zeer ingenomen met de adviezen en bereidwilligheid van bondscoach Gorré en staflid Vliet. “Voor het INS staat een partnerschap aangaan voor de topsportontwikkeling hoog in ons vaandel voor de komende jaren en lijkt met bondcoach Gorré een goede stap in de juiste richting, met de juiste personen op de juiste plekken,” volgens Touw Ngie Tjouw.

De directeur erkent de belangrijke impact en rol van de coaches op de prestaties van sportteams. “Dat heeft u met uw bijdrage binnen Natio ongetwijfeld bewezen, gezien te historische voetbalprestaties van Suriname de afgelopen jaren. Zo ook willen wij via het INS ook die ondersteuning geven aan u en de technische staf van de Surinaamse Voetbalbond,” zei Touw Ngie Tjouw verder.

Topsportbeleid
De voorstellen en verzoeken van de bondscoach zullen daarom worden meegenomen in het ondersteunen van het topsportbeleid door het INS, waar geruime tijd stappen worden gezet in de richting van het heractiveren van dit instituut voor de doelen die gesteld zijn binnen de topsport.

Dit is reden geweest om de voetbalbondscoach als eerst te ontvangen vanwege zijn bijzondere prestaties en kennis in deze tak van sport. De bedoeling is dat andere bondscoaches ook worden uitgenodigd voor samenwerking en partnerships met het directoraat Sportzaken.

VANDAAG