Duizenden Argentijnen nemen afscheid van Maradona bij presidentieel paleis

Maradona. Foto: Pro Shots

Duizenden Argentijnen zijn donderdag samengekomen bij het presidentieel paleis Casa Rosada in Buenos Aires, om Diego Armando Maradona de laatste eer te bewijzen. Maradona ligt de komende dagen opgebaard in het paleis.

Buiten staat een lange rij rouwende Argentijnen, die naar binnen willen om afscheid te nemen van de overleden legende. Sommigen gingen op de vuist met de politie die de enorme mensenstroom in goede banen moet leiden.

Maradona werd eerder op de dag onder begeleiding van een enorme politie-escorte naar het presidentieel paleis overgebracht. Daar ligt hij opgebaard in een kist met daarop de Argentijnse vlag en een shirt van de nationale ploeg met ‘zijn’ rugnummer 10.

Maradona overleed woensdag aan een hartstilstand, terwijl hij herstellende was van een hersenoperatie. De Argentijnse president Alberto Fernandéz heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Diego Maradona met Pelé, foto uit 2016. Foto: AFP

Argentinië kan het niet geloven
“Toen bekend werd dat Maradona was overleden, ontplofte het internet. Er zijn enorm veel eerbetonen”, zegt NOS-correspondent Marc Bessems. “De Argentijnen kunnen gewoon niet geloven dat hun God er niet meer is. Maradona was aan het herstellen in zijn huis in Tigre. Daar is hij ingestort. Er zouden negen ambulances die kant zijn opgestuurd, maar het was dus te laat.”

NOS

VANDAAG