Canada wint van Suriname

Canada heeft van Suriname gewonnen met 4-0. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Suriname heeft de beslissende wedstrijd tegen Canada met 4-0 verloren. Het elftal van Suriname heeft in de eerste helft een vrij goede wedstrijd gespeeld. Echter heeft Natio niet kunnen scoren. Het team van Canada was duidelijk een stukje sterker dan de jongens van de Surinaamse voetbalselectie.

Alphonso Davies van Canada scoorde in de 37ste minuut van de eerste helft het openingsdoelpunt. Dat was ook het enigste doelpunt in de eerste helft. Een schot van Sheraldo Becker was heel gevaarlijk, maar kwam tegen de bovenlat aan. In de tweede helft was het de voetballer Jonathan David die tot scoren kwam. Hij heeft drie keren kunnen scoren in het doel van Suriname. Zijn derde doelpunt was een penalty. De Surinaamse doelman Warner Hahn kon niet voorkomen dat er een doelpunt werd gescoord. David heeft met de drie doelpunten een hattrick op zijn naam.

Met een aantal belangrijke wissels van coach Dean Gorré is het toch niet gelukt om een doelpunt te scoren in het doel van Canada. Met dit verlies is het zo goed als afgelopen voor Suriname voor het Wereldkampioenschap in Qatar. Canada gaat naar de volgende ronde en zal het in een play-off opnemen tegen Haïti, die eerder vandaag van Nicaragua heeft gewonnen.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG