Duitsland ontsnapt aan vroege uitschakeling met gelijkspel tegen Hongarije (2-2)

Ádám Szalai scoort de 1-0 tegen Duitsland. Foto: AFP
Print Friendly, PDF & Email

Duitsland is door het oog van de naald gekropen op het EK voetbal. Tegen de Hongaren werd eerst een 1-0 en later een 2-1 achterstand weggepoetst. Het 2-2 gelijkspel was genoeg om door te gaan naar de achtste finales.

Dat betekent ook dat bondscoach Joachim Löw nog in elk geval één wedstrijd als bondscoach op de Duitse bank zit.

Löw begon tegen Hongarije met Leroy Sané in de basis in plaats van Thomas Müller. Robin Gosens stond na zijn goede optreden tegen Portugal opnieuw aan de aftrap. De middenvelder van Atalanta kon echter tegen Hongarije geen potten breken en werd acht minuten voor tijd naar de kant gehaald.

Hongaren op voorsprong
De Duitsers stichtten het eerste gevaar in de Allianz Arena in het regenachtige München. Joshua Kimmich rukte op aan de rechterkant van het veld en loste het eerste schot op doel. Doelman Péter Gulácsi was echter bij de les en voorkwam een vroege achterstand voor de Hongaren.

Ondanks het overwicht van Duitsland in de eerste tien minuten van de wedstrijd, kwam Hongarije op voorsprong. De eerste aanval was meteen raak voor de ploeg van bondscoach Marco Rossi. Aanvoerder Ádám Szalai dook richting de voorzet van Roland Sallai en kopte de bal fraai binnen.

De Duitsers bleven het initiatief houden en combineerden makkelijk, maar ze konden het doelman Gulácsi niet lastig genoeg maken in de eerste helft. Verdediger Mats Hummels, die eerder dit toernooi een eigen doelpunt maakte, kopte de bal op de lat en Matthias Ginter schoot de bal van dichtbij recht in de handen van de Hongaarse keeper.

De thuisploeg had ook na rust het beste van het spel, maar er werden niet veel grote kansen gecreëerd. De Hongaren waren voornamelijk gevaarlijk uit standaardsituaties, met een vrije trap die op de kruising belandde.

Keepersfouten
Halverwege de tweede helft liet zowel de Duitse als de Hongaarse doelman zich niet van zijn beste kant zien. Gulácsi vloog onder de bal door, waarna Kai Havertz de gelijkmaker kon binnenkoppen.

Nauwelijks een minuut later konden de Hongaren echter alweer juichen. András Schäfer profiteerde van onoplettendheid van Manuel Neuer en kopte de 2-1 binnen.

Een Duits slotoffensief volgde. Löw bracht onder anderen Müller, Timo Werner en Leon Goretzka in de ploeg en dat had effect. Het was uiteindelijk Goretzka die de gelijkmaker binnenschoot en ervoor zorgde dat Duitsland naar de achtste finales gaat.

NOS

VANDAAG