Tjon En Fa en Tjon A Joe naar Olympische Spelen

De delegatie van het SOC samen met president Chan Santokhi. Foto: CDS
Print Friendly, PDF & Email

Jaïr Tjon En Fa (wielrennen) en Renzo Tjon A Joe (zwemmen) zullen Suriname vertegenwoordigen op de Olympische Spelen die van 23 juli tot en met 8 augustus in Tokio worden gehouden. Sören Opti (badminton) zou ook afreizen, maar zal dat niet meer doen vanwege een positieve COVID-19-test. President Chan Santokhi heeft gisteren een delegatie onder leiding van Ramon Tjon-A-Fat, voorzitter van het Surinaams Olympisch Comité (SOC), ontvangen op het kabinet.

Tjon-A-Fat gaf aan dat er een lange weg wordt afgelegd om op de Olympische Spelen aanwezig te zijn. “Wij hebben het niveau van de sporters en wat je zou verwachten gedetailleerd besproken met het staatshoofd. Onze wielrenner Tjon En Fa behoort tot de top tien van de wereld. Hij heeft in 2019 een wereldrecord gevestigd op zijn favoriete onderdeel. Het is al een eer om mee te mogen doen aan het populairste sportevenement van de wereld en de verwachtingen zijn reëel," aldus de SOC-topman. De voorzitter zei dat de blikken gericht zijn op de wielrenner.

President Santokhi als vertegenwoordiger van de Republiek Suriname is zeer enthousiast wat de sport betreft. De SOC-voorzitter zei de inzet van de president en de samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport bijzonder te waarderen. Het staatshoofd heeft namens de regering steun toegezegd om betere faciliteiten en mogelijkheden te creëren voor de sportontwikkeling.

VANDAAG