Sportorganisaties ontvangen materiaal

Enkele vertegenwoordigers van organisaties die sportmateriaal hebben gekregen. Foto: ROS
Print Friendly, PDF & Email

Ongeveer 26 sportorganisaties en sportverenigingen hebben sportmateriaal ontvangen van het directoraat Sportzaken in samenwerking met het onderdirectoraat Sportaccommodaties en Ruimten (SAR). Gordon Touw Ngie Tjouw, directeur Sportzaken, gaf aan dat deze materialen bestemd zijn voor de gemeenschap. De overhandiging moet gezien worden als ondersteuning van de sportontwikkeling volgens het beleid van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS).

Dit is ook een onderdeel van het subsidiebeleid van de overheid, dat bestaat uit het beschikbaar stellen van financiële middelen, maar ook human resources en sportaccommodaties. “Onze prioriteit is sportontwikkeling in zijn algemeenheid te stimuleren,” zei de sportdirecteur.

Een vertegenwoordiger van SV Junior 2014, K. Kiene, gaf aan goed gebruik te zullen maken van de geste gedaan door Sportzaken. Vanwege COVID-19 kunnen de jongeren voorlopig niet voetballen, vandaar dat er gekeken zal worden naar het directoraat, als er een manier gecreëerd kan worden om de jongeren bezig te houden. Elles Misiekaba, vertegenwoordiger van Youth Leads The Way, gaf aan dat haar organisatie zich focust op jonge mensen zodat zij hun verborgen talenten tot uiting kunnen brengen.

Ondanks het feit dat niet elke organisatie een aanvraag kon doen, is het directoraat erg laagdrempelig en zal er nog ruimte zijn voor andere organisaties om hun aanvraag te doen. “We gaan slechts voor transparantie en vragen de organisaties om een update te geven hoe het gaat met de materialen, die verschaft zijn en als die goed gebruikt worden,” zei directeur Touw Ngie Tjouw. De overhandiging vond plaats in het NIS op 16 augustus.

VANDAAG