ROS wil met beperkte financiën extra aandacht besteden aan topsporters

Minister ROS overhandigt een award aan topsporter Jair Tjon En Fa. Foto: ROS
Print Friendly, PDF & Email

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) zal met alle actoren zoals het Surinaams Olympisch Comité, bonden, atleten en de ouders werken aan een plan om ondersteuning te bieden aan alle atleten, die Suriname vertegenwoordigen tijdens internationale meetmomenten. Het ministerie streeft ernaar om de komende periode extra aandacht te besteden aan topsporters. 

"Met de weinige middelen die wij hebben als ministerie streven wij ernaar om samen te werken om door middel van topsport ons land hoog op de wereldkaart te plaatsen," zegt sportminister, Gracia Emanuël tijdens het bezoek dat Jaïr Tjon En Fa, baanwielrenner, onlangs heeft gebracht aan het ministerie.

Minister Emanuël is tevreden met de prestatie van de meest belovende topsporter. De bewindsvrouw heeft hem bemoedigd om zich te blijven inzetten om uit te komen voor ons geliefd land. “Dankzij jouw prestatie was Suriname weer in de spotlight bij de 2020 Olympische Spelen met als onderdeel baanwielrennen,” gaf zij aan. De minister is in gesprek met de regering om de nodige ondersteuning te bieden aan de baanwielrenner, zodat hij een onvergetelijke wedstrijd kan voeren tijdens de Olympische Spelen 2024 in Parijs.

Verder gaf de minister aan dat ze er is voor alle sporters. De deur van mijn werkkamer staat altijd open. Tjon En Fa is het ministerie zeer erkentelijk voor hun bijdrage die ze willen leveren. "Ik woon, train en studeer in het buitenland. Jammer genoeg kan ik niet in mijn eigen land wonen, omdat de faciliteiten niet aanwezig zijn om me goed voor te bereiden," zei de baanwielrenner.

Tijdens het gesprek liet hij ook een dubbeltje vallen, dat zijn volgende wedstrijd de Wereldkampioenschappen zijn in Frankrijk die oktober dit jaar zullen plaatsvinden. Tjon En Fa vertrekt morgen weer naar het buitenland om zich voor te bereiden op de Wereldkampioenschappen.

Na afloop kreeg de sporter een extra big up in de vorm van een award en een bloemstuk van de minister.

VANDAAG