Bigi Boy maakt kans op overwinning tegen Blaydes

Vanavond komt Jairzinho ‘Bigi boy’ Rozenstruik uit tegen Curtis Blaydes. Foto: FirstSportz
Print Friendly, PDF & Email

Vanavond vecht de Surinaamse trots Jairzinho 'Bigi Boy' Rozenstruik in Las Vegas tegen Curtis Blaydes van de Verenigde Staten. Bigi Boy laat in een videogesprek weten, dat hij zich goed voelt en klaar is voor het gevecht. "Het wordt een technisch gevecht en het zit erin dat Bigi Boy de ontmoeting kan winnen," zegt sportjournalist Ashwien Harpal in gesprek met Suriname Herald.

Harpal geeft aan dat Blaydes ervan bewust is dat Bigi Boy niet ervan houdt om op de grond te vechten. "En daar is waar hij hem zal proberen te krijgen. Ook zal Blaydes waakzaam en oplettend zijn op Bigi Boy zijn genadeslag," vermoedt de sportjournalist.

Harpal zegt dat ook uitgekeken wordt naar de "one shot, on kill", de zogenaamde genadeslag van Rozenstruik. "De genadeslag daar staat Bigi Boy bekend om. Een gelegenheid die je hem biedt en hij timmert je naar de grond," aldus Harpal.

Voor Bigi Boy zelf wordt het een hele spannende wedstrijd. Hij geeft aan dat hij goed voorbereid is. Los van zijn team dat hem goed voorbereid heeft op de wedstrijd, voelt hij zich mentaal ook goed. "We gaan om te winnen," benadrukt hij.

Blaydes is geen kleine boy. Hij heeft zeker veertien wedstrijden gevochten in de UFC. Dat zegt veel over zijn UFC-ervaring. "Hij is zeker een man van ervaring. Hier gaat Bigi Boy zijn klasse moeten tonen dat hij daadwerkelijk tot de top behoort van de UFC," zegt sportjournalist Harpal.

Hij roept de Surinaamse samenleving op om Bigi Boy te ondersteunen. Dat kan men doen door op zijn Facebookpagina te gaan en een comment achter te laten.

Jerrel Harderwijk

VANDAAG