SVB: Mexicaan Passy interim-bondscoach Suriname

Jacques Passy. Foto: Mexsport
Print Friendly, PDF & Email

De Mexicaan Jacques Passy is door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) aangesteld als interim-bondscoach. Passy is de tijdelijke opvolger van Dean Gorré, die eind juli werd ontslagen.

Het is de bedoeling dat Passy in elk geval de duels in november zal coachen. De SVB blijft op zoek naar een permanente trainer voor Natio. Passy was eerder bondscoach van Saint Kitts en Nevis en de Dominicaanse Republiek.

“De SVB bestudeert verschillende mogelijkheden voor Natio om één of twee wedstrijden in Suriname te spelen tijdens het komende FIFA-schema in november. De SVB zal gebruikmaken van de diensten van de heer J. Passy Khan, die een interim-functie zal hebben. Deze periode zal ook door de SVB worden benut om een vaste coach aan te trekken voor de selectie”, aldus de SVB.

Onder Gorré, oud-voetballer van onder meer Feyenoord en Ajax, wist Suriname zich voor de Gold Cup te kwalificeren. Daarin werd Natio na twee nederlagen en een zege uitgeschakeld in de groepsfase.

Gorré stond nog tot 2023 onder contract bij Suriname. De SVB heeft de reden van het ontslag nooit toegelicht. In een persbericht van de SVB stond alleen dat Gorré vanwege "moverende redenen" was ontslagen.

VANDAAG