Weinig verrassingen in TOTO KNVB Beker

KNVB Beker
Print Friendly, PDF & Email

De eerste ronde van de Nederlandse KNVB Beker is op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 oktober gespeeld. Op FC Eindhoven en Dordrecht na, die werden uitgeschakeld door ploegen uit de Nederlandse amateurtak, kende de eerste ronde weinig verrassingen.

Het was een succesvolle avond voor de clubs van Surinames internationals Damil Dankerlui (FC Groningen), Dion Malone (NAC Breda), Roland Alberg (MVV Maastricht), Warner Hahn (Go Ahead Eagles) en Ryan Koolwijk (FC Zwolle). Dankerlui, Malone en Alberg speelden mee bij hun ploegen die wonnen van respectievelijk Helmond Sport, VVV-Venlo en ACV Assen. Hahn en Koolwijk kwamen niet in actie.

In de eerste ronde van de KNVB Beker, het Nederlandse bekertoernooi, speelden clubs uit de Eredivisie, de Keuken Kampioen Divisie en clubs uit de hogere Nederlandse amateurdivisies tegen elkaar. De clubs die uitkomen in de Europese competities, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Feyenoord Rotterdam, AZ Alkmaar en Vitesse Arnhem, werden vrijgesteld van deelname aan deze ronde.

Eerstedivisionist FC Eindhoven (tweede niveau) liet zich met 2-1 verrassen door DVS’33, een derde divisionist (vierde niveau). FC Dordrecht, dat ook uitkomt in de Eerste Divisie, werd met 3-0 aan de kant gezet door Spakenburg, dat in de Tweede Divisie speelt (derde niveau).

Andere noemenswaardige uitslagen: PEC Zwolle schakelde de Graafschap uit (4-1), Emmen won uit bij Volendam (0-3), NAC won thuis met penalty’s van VVV-Venlo (1-1 en 4-2 na strafschoppen), Fortuna Sittard was te sterk voor Top Oss (3-0), Go Ahead Eagles won op bezoek bij Almere City (0-2), Groningen won van Helmond (4-0) en RKC Waalwijk won het Brabantse duel tegen Willem II (3-0).

Dit weekend staan er weer eredivisiewedstrijden op het programma. Zaterdagavond speelt PSV tegen FC Twente, Heracles tegen Ajax, Heerenveen tegen Vitesse en AZ tegen Zwolle.

De grote vraag is hoe PSV voor de dag gaat komen na het pijnlijke 5-0 verlies tegen koploper Ajax vorige week. Bij SOSWedden worden tips gegeven voor het eredivisie voorspellen en vind je de beste bookmakers en beste bonus voor voetbal weddenschappen.

Die wedtips en sportweddenschappen bonussen stellen voetbalfans in staat om beter te wedden op voetbal, bijvoorbeeld op het duel PSV-Twente. Zondagmiddag staan de wedstrijden Sparta-Feyenoord, NEC-Groningen, RKC-Cambuur, Utrecht-Willem II en Go Ahead Eagles-Fortuna Sittard op het programma.

SOSWedden

VANDAAG