Imaan Kalidjo wint eerste editie onlineschaaktoernooi Master of the Guianas

Imaan Kalidjo heeft de eerste editie van het onlineschaaktoernooi Master of the Guianas gewonnen. Foto: Barbados Chess Federation
Print Friendly, PDF & Email

Imaan Kalidjo heeft de eerste editie van de Master of the Guianas op zijn naam geschreven. Hij was de beste van 46 deelnemers, die zaterdagavond aan het onlineschaaktoernooi participeerden.

Het evenement, waar behalve Surinamers ook schakers uit Guyana aan meededen ging over negen ronden volgens het Zwitsers systeem. Kalidjo moest alle zeilen bijzetten om de hoofdprijs in de wacht te slepen.

Aan het einde van het toernooi had hij uit negen partijen zeven punten gehaald, evenveel als Calvin Tjon Tjin Joe, John Ramdat Tewarie en Jason Yeung. Tiebreakpunten brachten uiteindelijk de doorslag. Kalidjo werd uiteindelijk kampioen met 38 tiebreakpunten, terwijl Tjon Tjin Joe, Ramdat Tewarie en Yeung met 36, 35,5 om 32,5 op respectievelijk de tweede, derde en vierde plek eindigden. Roger Matoewi ronde de top vijf af met 6,5 punten.

Het toernooi had een prijzenpot van US$ 650. Kalidjo won de hoofdprijs van US$ 250, terwijl Yeung en Ramdat Tewarie US$ 100 om US$ 50 ontvangen. Victoria Kaslan werd voor haar prestatie als beste vrouwelijke schaker met US$ 100 beloond.

De Master of the Guianas is een initiatief van Athena Chess. De schaakvereniging organiseerde in 2020 al een aantal onlinetoernooien om Surinaamse schakers bezig te houden tijdens de coronapandemie, waarin het niet mogelijk was fysiek bijeen te komen voor wedstrijden.

Athena Chess besloot dit jaar ook een toernooi te organiseren, waaraan ook Guyanese spelers konden deelnemen om zo de banden met de schaakwereld uit ons westerbuurland te versterken. Het is de bedoeling dat hierna nog meer edities van dit toernooi volgen met nog meer schakers uit andere landen in de regio.

VANDAAG