Bendt en Burleson in polepositie damkampioenschap

Dammer Guno Burleson. Foto: Facebook
Print Friendly, PDF & Email

Zoals het nu voor staat zijn Gerson Bendt en Guno Burleson de voornaamste kandidaten voor de titel in het Surinaams Kampioenschap Dammen (SKD). Beide dammers gaan de laatste reeks partijen van de finale in met dertien punten en worden enkel gescheiden door Sonneborn-Bergerpunten: Bendt is koploper met 106 SB-punten, terwijl titelverdediger Burleson op 99 staat.

Met vier speelrondes te gaan is nog niets beslist, maar mogelijk zal het onderling treffen tussen de twee dinsdagavond in de elfde ronde de doorslag brengen. Maar Bendt en Burleson mogen ook hun concurrenten niet uit het oog verliezen. Ze voelen de hete adem van Johannes Alfaisi in hun nek -de semikampioen van 2020 staat slechts een punt achter - terwijl William Orie en Niaaz Salarbaks met elk elf punten beiden eveneens op de loer liggen.

Gerson Bendt. Foto: Facebook

Beide dammers hebben nog een lijvig programma voor de boeg. Naast hun onderlinge partij dinsdag komt Bendt nog uit tegen routinier Derryl Bohr, voormalig jeugdkampioen Arwien Bhagwandas en oudgediende Rinaldo Kemnaad, terwijl Burleson nog speelt tegen routinier William Orie, voormalig kampioen Arief Salarbaks en jeugdkampioen Quincy Ngawikromo.

De twee kampioenkandidaten komen vanavond bij de hervatting van het toernooi eerst uit tegen respectievelijk Bohr en Orie. De tiende ronde gaat om zeven uur van start in het Denksportcentrum.

Standenlijst na negen speelrondes:
1. Bendt 13 punten
2. Burleson 13 punten
3. Alfaisie 12 punten
4. Orie 11 punten
5. Niaaz Salarbaks 11 punten
6. Schmeltz 9 punten
7. Arief Salarbaks 9 punten
8. Bhagwandas 9 punten
9. Phavankoemar Basdewsing 8 punten
10. Kemnaad 7 punten
11. Rodney Lyon 7 punten
12. Bohr 7 punten
13. Ngawikromo 7 punten
14. Rohan Doergamisier 3 punten

VANDAAG