Ongeslagen in 21 opeenvolgende profgevechten sinds 2016, een reeks van negen overwinningen op rij bij One Championship en kampioen in twee vechtsportdisciplines. Zelfs in zijn stoutste dromen had Regian Eersel zo’n staat van dienst niet zien aankomen. “Nee, dit had ik nooit kunnen voorspellen. Maar geloof in jezelf en hard werken zijn de sleutels. Dat heb ik wel altijd gehad.”
ADVERTENTIE |
Zoals hij het de afgelopen jaren vaker meemaakte hield de referee gisteravond opnieuw de arm van de Surinaamse vechter omhoog na een partij. Eersel kreeg tijdens One Friday Fights 9 in Bangkok voor de tweede keer in nauwelijks vijf maanden Sinsamut Klinmee klein.
‘The Immortal’ deed niet alleen zijn bijnaam eer aan door zijn 21ste zege op rij te boeken, maar bleef ook in bezit van de Muay Thai lichtgewichtwereldtitel van One Championship die hij in oktober veroverde. Eersel is ook lichtgewicht kickbokswereldkampioen en de eerste Surinamer met wereldtitels in twee vechtsporten. Aan de zege op Klinmee hield hij ook een bonus van 50.000 US-dollar over.

Volgende uitdaging
Nu wacht Eersel zijn volgende uitdaging af. “Ik heb geen specifieke tegenstander waartegen ik zou willen uitkomen”, zei hij enkele momenten na het gevecht tegen Suriname Herald. “Kickboks of muay thai, het maakt mij niet zoveel uit wat ONE Championship mij voorschotelt. Ik zal nog een tijdje hier zijn dus ik ben ready.”
Dat was hij gisteren klaarblijkelijk ook. Echter was het, ondanks zijn intensieve voorbereiding – Eersel bracht vanaf januari zijn dagen praktisch in de gym door- geen kinderwerk. De dertigjarige vechter had in Klinmee niet alleen een muay thai-legende tegenover zich maar ‘vocht’ ook tegen de duizenden Thaise fans in het Lumpinee Boxing Stadium in Bangkok. Die vuurden vanaf het begin Klinmee aan om te voorkomen dat hun landgenoot van een buitenlander verloor in zijn eigen Thailand, notabene de bakermat van muay thai.
De eerste drie rondes verliepen nog redelijk voor het thuisfront en hun vechter. Zowel Eersel als Klinmee kwam fel uit hun hoek alhoewel Klinmee in tegenstelling tot hun vorig gevecht in oktober agressiever leek. De stoten en trappen van de 27-jarige Thai schenen ook harder aan te komen in vergelijking met vijf maanden terug. “Hij was ook een beetje groter en zwaarder dan toen”, legt Eersel uit.
Leverstoot
Maar de extra kilootjes bleken tegelijk een zwakte van de iets trager geworden Klinmee die Eersel later uitbuitte. Met 1:17 minuten te gaan in de vierde ronde zag de Surinaamse vechter een opening net boven de rechterbuikholte van zijn tegenstander, die hij middels een vlijmscherpe leverstoot uit zijn linkervuist porde. De Thai zeeg met een van pijn vertrokken gezicht neer en bleef bijna in foetushouding op het canvas liggen, terwijl de referee hem uittelde.
Het Lumpinee Boxing Stadium viel in één klap stil, terwijl Eersel de zege met zijn trainers vierde. ‘The Immortal’ haalde daarna zoals gebruikelijk ook de Surinaamse vlag erbij. “Dat is waarvoor ik het doe. Ik ben daarom ook blij met de steun die ik vanuit Suriname krijg”, aldus de vechter die op vierjarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland verhuisde en daar zijn profcarrière begon voordat hij in 2018 door One Championship werd gecontracteerd en internationaal in de schijnwerpers kwam als één van de beste kickboksers ter wereld.
De afgelopen maanden stapte Eersel ietwat uit zijn comfortzone en draaide hij na jaren weer muay thai gevechten. Hij schiet in die discipline op papier ervaring tekort ten opzichte van Klinmee, die meer dan honderd muay thai gevechten op zijn naam heeft maar maakt het verschil in ervaring goed met zijn strijdlust en zelfverzekerdheid. “Dat ik voor een tweede keer van Klinmee win bewijst dat ik in zowel in kickboksen als in muay thai mijn ding kan doen.”
Eersel is enthousiast om zijn belts aan het Surinaams publiek te laten zien. De vechter kan vanwege een druk schema nog niet exact zeggen wanneer maar belooft dat hij gauw weer thuis komt. “Sowieso dit jaar nog.”