Dochter president Ferrier overleden

Joan Ferrier
Print Friendly, PDF & Email

Joan Ferrier, dochter van wijlen president Johan Ferrier en voorzitter van de Amsterdamse Stichting Herdenking Afschaffing 150 jaar Afschaffing Slavernij 2013, is zaterdagmiddag op 60-jarige leeftijd overleden in Amsterdam.

Joan Mary Ferrier werd geboren op 14 december 1953 in Paramaribo. Ze is een oudere zuster van oud-Tweede Kamerlid Kathleen Ferrier en een jongere halfzuster van de auteurs Cynthia Mc Leod en Leo Ferrier.

Ferrier studeerde orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Ze werd 1 januari 1998 directeur van het Instituut voor Gender en Etniciteit in Nederland, dat in de loop van dat jaar werd omgedoopt in E-Quality. In 2008 is zij verkozen tot “Zwarte vrouwelijke manager”. Vanaf mei 2012 is ze directeur/eigenaar geweest van een eigen consultancybureau. 

Ferrier is bestuurslid geweest van Ombudsvrouw Amsterdam, Technika 10, Young Women’s Christian Association en de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO). Ook is ze initiatiefneemster en bestuurslid geweest van de Stichting Johan Ferrier Fonds. In 2011 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar inzet op het terrein van emancipatie, gezin en diversiteit.

Het is niet bekend waaraan Ferrier is overleden. Ferrier is 60 jaar geworden.

VANDAAG