Onderwijsdirecteur Peneux genoemd als kandidaat-minister

Robert Peneux. Foto: gov.sr
Print Friendly, PDF & Email

President Desi Bouterse gaat na zijn inauguratie op woensdag 12 augustus direct over tot beëdiging van zijn ministersteam. De beëdiging is deze keer niet op het presidentieel paleis, maar in de Anthony Sport Hal, waar de inauguratieplechtigheden plaatsvinden. Suriname Herald verneemt dat de naam van Robert Peneux wordt genoemd als de nieuwe minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OCW).

De huidige minister van OCW wordt de nieuwe vicepresident. Voor zijn opvolging wordt gezocht naar een persoon die de ontwikkelingen op OCW van dichtbij heeft meegemaakt.

Gekozen vicepresident Ashwin Adhin zegt aan Suriname Herald dat er verschillende namen worden genoemd. Ook de naam van de huidige onderwijsdirecteur Peneux. Hij zegt dat er wordt gezocht naar een kandidaat die de ontwikkelingen van op het ministerie heeft meegemaakt en betrokken was bij de projecten van OCW. Peneux voldoet aan dit criterium.

Volgens Adhin moet de eerst volgende minister van het departement zijn rol goed vervullen, omdat er veel ordening heeft plaatsgevonden. “We hebben gelet op het organisatiemanagement een heel nieuwe structuur, waarbij het organogram is verbeterd. Er is ook gewerkt aan de band tussen het ministerie en de vakbeweging.”

Adhin denkt dat er veel input is geweest naar de vakbonden toe, waardoor er weinig ruis was vanuit de verschillende onderwijsbonden. Het zal ook een taak van de nieuwe minister zijn om die band goed te blijven onderhouden.

Eerder was OCW toegewezen aan de politieke partij PALU. De PALU heeft echter aangegeven geen interesse te hebben in het ministerie van OCW.

VANDAAG