Pa Keme van deplorabele woning nu in nieuwe woning

Pa Keme is zeer tevreden met zijn nieuwe woning. De woning is gesponsord en gebouwd door Projectontwikkelaar & Bouwbedrijf Kensenhuis NV. Foto Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Lucien Gemerts, meer bekend als Pa Keme van de Bolletriestraat, kreeg vandaag, nadat hij jaren gewoond heeft in een huis dat in een moeras zat, een nieuwbouw woning. Dit gebeurde door tussenkomst van Stichting 1 voor 12.

Stichtingsvoorzitter Louis Vismale heeft de sponsoren Projectontwikkelaar & Bouwbedrijf Kensenhuis NV, B. Sing Trading en Mens en Zorg Thuiszorg, zover gekregen een helpende hand te bieden. Vismale verduidelijkt dat het huis niet op naam staat van Gemerts. Het huis is volgens Vismale gedoneerd door Projectontwikkelaar & Bouwbedrijf Kensenhuis NV aan Stichting 1 voor 12 die op haar beurt het heeft gedoneerd aan Pa Keme die tot zijn laatste adem in het huis mag blijven. In geval Gemerts komt te ontvallen zal er iemand anders die hulpbehoevend is in aanmerking kunnen komen voor het huis.

Vismale zegt heel blij te zijn door de tussenkomst van Projectontwikkelaar & Bouwbedrijf Kensenhuis NV die de bouw van de woning op zich heeft genomen. Ook is hij blij met B. Singh Trading die voor de inboedel zorgt en Mens en Zorg Thuiszorg die de zorg op zich neemt. Pa Keme krijgt thuiszorg voor een periode van drie maanden, omdat hij nu voor drie maanden is verzekerd.

Voor Gemerts die zijn dank niet in woorden kon uitdrukken, is het een memorabele dag. “Ik voel mij heerlijk, heerlijk, heerlijk en de schepper in mij. Ik voel mij uitstekend. Het was een huis en werd afgebroken omdat het bouwvallig was. Uiteindelijk maakte ik een kleine kamer maar had niet eens ingezien dat ik in een deplorabele toestand bleef. Dat behoort nu tot het verleden en ik woon vanaf vandaag in een goed huis door tussenkomst van Stichting 1 voor 12”.

Ivan Summerville

VANDAAG