De terugdraaiing van het bereikte akkoord tussen de werknemersbond van de N.V. Energie Bedrijven Suriname (OWOS), de voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC), Patrick Peneux, raadsadviseur Ramon Abrahams en de directie van het bedrijf is volgens politicoloog Hans Breeved een teken van zeer slecht en onbehoorlijk bestuur. Dit zegt hij desgevraagd aan Suriname Herald.
ADVERTENTIE |
Volgens Breeveld is het onbegrijpelijk en voor hem bijna onmogelijk dat zo een beslissing wordt genomen door de president, terwijl een vertegenwoordiger van de president aanwezig was bij de onderhandelingen die overigens langer dan een dag hebben geduurd. Hij gaat ervan uit dat de president en de regering dus continu op de hoogte gehouden zijjn geworden van de gevoerde gesprekken. Als dat niet het geval is, is dat een teken van slechte communicatie.
Volgens Breeveld neemt het vertrouwen in de regering af na deze handeling. De politicoloog hekelt het feit dat pas na dagen dit akkoord wordt teruggedraaid door de president, nadat het bestuur van de bond de informatie heeft overgebracht aan de werknemers.”Als deze afspraken niet mogelijk waren, had de regering dat al lang kenbaar moeten maken aan de vakbond,” zegt Breeveld verder.
De werknemersbond bij de EBS (OWOS) onder leiding van Steven Geerlings heeft intussen bekendgemaakt dat zij niet zullen afwijken van het bereikte akkoord. De leiding van de EBS heeft in dit akkoord onder andere een lumpsum van 1250 Surinaamse dollar en een verhoging van 500 Surinaamse dollar toegezegd aan de OWOS.
Jason Pinas