Samuel Jabini: “Ik wil op een ander politiek tempo verder gaan”

Samuel Jabini (tweede van links) tijdens de kennismakingsvergadering van de politieke partij in oprichting Strei. Foto: Dagblad Suriname

De mede-oprichter van de politieke partij in oprichting Strei, Samuel Jabini, wil op een ander tempo in de politiek verder gaan. Dat is de reden waarom hij ervoor heeft gekozen om Strei vaarwel te zeggen. Dit deelt hij mee aan Suriname Herald.

Ik ben in een andere race en Strei vertraagt mijn tempo. Er rest maar twee jaar voor de verkiezingen en de stukken van de partij zijn nog niet getekend. Wat ga je nog kunnen doen, vraagt Jabini zich af als de stukken nu nog niet in orde zijn.

Jabini meldt ook dat de partij heel veel tegenwerking heeft gehad. Hij gelooft niet dat de stukken in orde zullen komen vóór de verkiezingen van 2020. Wie geeft ons de garantie dat de beschikking getekend zal worden, vraagt hij retorisch.

Jabini zegt ook dat het doel van Strei nog niet is gerealiseerd en het kan ook nog niet gerealiseerd worden, omdat Strei geen bestaansrecht heeft. Zonder een beschikking kan je geen fondsen werven om achter je doelen aan te gaan, want er is geen zekerheid. Als partij in oprichting kan er ook niet op politiek level gewerkt worden, merkt hij op.

Om geen tijd te verliezen, ga ik op een andere manier te werk zoals het werken aan sociale projecten. Jabini stelt dat wij moeten leren om eerlijk te zijn om zodoende een beter leven te hebben.

Hij geeft aan dat hij nog geen andere politieke keus heeft gemaakt, omdat hij nog aan het nadenken is over zijn keus. Hij werkt voorlopig aan het versterken van jongeren in hun capaciteiten om goed te kunnen leren en goed met elkaar te kunnen omgaan.

De politieke partij in oprichting Strei is een van de jongste partijen in Suriname. De partij heeft nog geen toestemming gehad om in 2020 te kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) begint het komende jaar met de registratie van politieke partijen.

Simone Awanna

VANDAAG