Marlon Budike toegetreden tot DNA

Marlon Budike toegetreden tot DNA. Foto: Suriname Herald

Marlon Budike (NPS) is vandaag na aflegging van de eed toegetreden tot De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare vergadering. Budike komt in de plaats van het overleden VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing voor het district Commewijne.

De vergadering die om 13.00 uur van start moest gaan, is pas na 14.00 uur aangevangen vanwege een misverstand, deelde de voorzitter van DNA, Jennifer Geerlings-Simons, mee. Ook deed ze de mededeling dat een aantal assembleeleden niet aanwezig is vanwege verschillende vergaderingen in het buitenland. Anderen hebben de vergadering moeten verlaten, omdat ze elders aanwezig moeten zijn.

De commissie voor het onderzoeken van de geloofsbrieven bestaande uit Rossellie Cotino, Ingrid Karta-Bink, Nao-mi Samidin, Dinotha Vorswijk en Raymond Sapoen heeft gerapporteerd dat de stukken van Budike beantwoorden aan de voorschriften gesteld in de Grondwet van Suriname en de Kiesregeling. Hij mag als assembleelid worden toegelaten.

Budike naast zijn fractiegenoten. De NPS heeft nu drie zetels in DNA. Foto: Suriname Herald

Simons gaf aan dat vanaf vandaag een bijzondere verantwoordelijkheid op hem rust. Ze voerde aan dat hij zal merken dat het werk veel meer inhoud. Het werk is niet alleen veel in volume, maar de positie die hij inneemt, zal hem uitnodigen tot ondersteuning aan de ene kant en kritiek leveren aan de andere kant.

Namens de NDP-fractie deed Cotino de felicitaties aan het assembleelid, zijn familie en de NPS. Ze wenst hem kracht, succes en bovenal wijsheid toe. Volgens haar zullen er momenten zijn, waarbij hij zal moeten terugvallen op zijn voorkennis, bagage en ervaring.

Mahinder Jogi gaf namens de VHP-fractie aan dat Budike in de plaats komt van het overleden assembleelid Girjasing die hard heeft gewerkt voor Commewijne, die een strijder en dappere mens was. Wanneer Budike de plaats van hem inneemt, betekent het dat geheel Suriname in het bijzonder Commewijne uitkijkt naar de verrichtingen van het nieuwe assembleelid.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG