Bronto Somohardjo: “Je moet een dwaas zijn om te geloven dat deze partij nul zetel zal behalen”

Aanwezigen tijdens een partijbijeenkomst van de PL in Nickerie. Foto: PL

Bronto Somohardjo, zoon van de voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo, zei zaterdag in Nickerie tijdens een partijbijeenkomst dat de partij geen aanstoot neemt aan de opiniepeiling van het Instituut voor Kaderontwikkeling in Suriname (Nikos) die eerder deze maand werd gepresenteerd. De kracht van de PL is niet te onderschatten, merkte hij op. “Je moet een dwaas zijn om te geloven dat deze partij nul zetel zal behalen zoals de peiling aanwijst.”

Volgens de Nikos-peiling zou de PL haar kracht verliezen in Paramaribo, indien er nu verkiezingen gehouden zouden worden.
Somohardjo zei dat de PL groeiende is en dat is de merken aan de partijactiviteiten van de afgelopen maanden. Politieke andersdenkenden proberen de rood-witte partij te negeren, terwijl de realiteit daar ligt. Hij riep de achterban van de partij op, om alert te zijn wanneer personen met andere politieke gedachten deze soort gedragingen proberen te etaleren.

De partij moet gezien worden als een vlieger waar niemand meer eromheen kan. Politieke vijanden willen er alles aan doen om de partij de grond in te boren, terwijl het lot van de PL noch in handen van politieke vijanden noch in die van een peiling, maar in handen van de Almachtige is. Hij prees zijn vader die in de afgelopen vijftig jaar onvermoeibaar de strijd heeft gevoerd om een bijdrage te leveren aan land en volk.

Vandaag de dag kunnen leiders opstaan en vliegen mede door de inzet en strijd die Paul Somohardjo heeft geleverd, aldus de zoon van Paul Somohardjo. Hij merkte verder op dat er geen ontwikkeling zal komen in Suriname zonder de rood-witte partij en dat is te merken in de afgelopen jaren.

De PL is de eerste partij geweest die kinderbijslag heeft verhoogd. Het is deze partij geweest die een woningbouwprogramma voor zwakke gezinnen in het leven heeft geroepen, aldus de politicus.

Bronto Somohardjo riep tot slot de samenleving op, om alle hoop en geloof te vestigen op de PL.

VANDAAG