Jeugdige verdachte ingerekend

iPhone. Foto: Bloomberg
Print Friendly, PDF & Email

De 12-jarige J.O. is op maandag 15 april door de politie van het ressort Livorno aangehouden voor diefstal van een mobiele telefoon.

Uit het politionele onderzoek is middels camerabeelden duidelijk te zien hoe J.O. over de schutting van een bekende bar-dancing en hotel in de nabije omgeving sprong. Hij ging daarna de keuken binnen die openstond en nam een iPhone 7 weg. Aangezien de jeugdige die in de omgeving woont bekend is bij een medewerker van het hotel werd J.O. in de vooravond van 15 april over straat aangehouden.

Tijdens de voorgeleiding verklaarde J.O. aan de politie dat hij niet meer beschikte over de telefoon, omdat een andere jongen het toestel van hem heeft afgepakt. Deze zaak is voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken.

Gelet op de jeugdige leeftijd van J.O. is hij na overleg met het Openbaar Ministerie, in het jeugdcellenhuis verbonden aan het Opa Doeli-doorgangscentrum ingesloten.

VANDAAG