Scholen te Ramgoelam en omgeving weer opengesteld

OS Mastklimmen. Foto: Suriname Herald

De scholen aan de Ramgoelamweg en omgeving zullen vanaf vandaag weer normaal met de lessen aanvangen. Dit zegt de decaan van de OS Mastklimmen, Gladys van der Leeuw, in gesprek met Suriname Herald. Het is de bedoeling dat de scholen nu wel beveiligd zullen worden zoals het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) en het Ministerie van Justitie en Politie (Juspol), hebben beloofd, zegt de decaan.

De leerkrachten zullen zich aanmelden, of er gewerkt zal worden, is punt twee, vervolgt zij.

De scholen waren vorige week gesloten vanwege de onveilige situatie. Op de Hockeyschool (voj) in de Hockeystraat zijn onderwijsgevenden beroofd van hun mobiele telefoons en andere persoonlijke spullen. De rovers hadden de leerkrachten onder schot gehouden in het bijzijn van de leerlingen.

Op de Mastklimmenschool (basis) probeerde een ongewenste gast de schooldeuren van de school open te maken. Hierom waren de leerkrachten genoodzaakt de school te sluiten uit angst.

De MinOWC-directeur, Natasia Bennanon, had een bezoek gebracht aan de scholen om zich te oriënteren. Zij beloofde te zullen werken aan oplossingsmodellen.

Simone Awanna

VANDAAG