Suriname is visverwerkingsbedrijf ‘Ocean Delight’ rijker

Visverwerkingsbedrijf ‘Ocean Delight’. Foto: LVV

Het visverwerkingsbedrijf Ocean Delight is officieel geopend. Dit gebeurde gisteren. Dit bedrijf is onderdeel van de bedrijfsvoering van Suvveb NV en Marisa Fisheries NV en is gevestigd aan de Sir Winston Churchillweg in het district Wanica. Beide bedrijven zijn jarenlang bezig met het ondernemen in de vissector: van visvangst tot de verpakking met als bestemming export. Dit meldt Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) via het NII.

De directeuren van de visverwerkingsbedrijven, respectievelijk Udo Karg en Johnny de Boer, hebben de aanwezigen toegesproken. Zij spraken onder meer over de totstandkoming van deze samenwerking en bedankten de samenleving voor de ondersteuning. Ad-interim minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Ronni Benschop, heeft in zijn toespraak aangegeven dat bij het ondernemen in het ontwikkelingsspectrum er twee aspecten zijn. Het eerste is de veiligheid van het geheel en het tweede het welzijn van het personeel. Met deze twee aspecten zal dit bedrijf grotere bijdragen kunnen leveren aan de ontwikkeling van ons land. “Ocean Delight mag gerekend worden als een van de speerpunten van de nationale ontwikkeling,” aldus ad-interim minister Benschop.

Na het officiële gedeelte heeft Benschop het lint doorgeknipt en kreeg het publiek een rondleiding binnen het verwerkingsbedrijf. Aanwezig waren ook minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie en minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie.

VANDAAG