Oma Eind betreurt ongeval 2-jarige kleinzoon

Doreen Eind, oma van Delvano Eind, wordt gecondoleerd. Foto: Suriname Herald

“Ik betreur het nog steeds wat mijn 2-jarige kleinzoon, Delvano Eind, is overkomen. Hij was een kind met een beperking, maar hij was geaccepteerd zoals hij was,” vertelt oma Doreen Eind in gesprek met Suriname Herald. De grootmoeder die niet ver woont van het huis dat afgebrand is aan de Petrusweg te Pontbuiten op 2 juli zegt dat zij niet thuis was toen het huis in brand werd gestoken.

De brand is door een bekende gesticht. Mijn dochter en haar man waren ook niet thuis toen de brand uitbrak. Volgens de verklaring van mijn dochter waren zij even uitgereden om eten te halen en lieten Delvano even alleen thuis. Toen zij terugkeerden, was het fataal. Niemand heeft ‘Dely Dely’ kunnen redden, barstte oma Eind in tranen uit.

Nu de rust terug is gekeerd tussen beide families van dat overleden jongetje hoopt de oma dat ze het lijk van haar kleinzoon zo snel als mogelijk krijgt om hem op een rustige en waardige manier naar zijn laatste rustplaats te brengen. Tussen de families was er een spanning over het ongeval en waar de rouwvisite gehouden zal worden.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt dat het onderzoek in deze zaak nog niet is afgerond. Ook geeft hij aan dat het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat beide ouders op hetzelfde moment uit huis zijn gegaan en dat kind alleen thuis hebben gelaten. De politie is nog bezig met het onderzoek in deze zaak. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar er zijn wel personen gehoord.

Simone Awanna

VANDAAG