Nog een dode in schietkwestie Rosebel

Een goudmijn op de plant van Rosebel Gold Mines. Foto: Iamgold

Er is nog een dode te betreuren bij het schietincident op de plant van het moederbedrijf van Rosebel Gold Mines, de Canadese goudmultinational Iamgold, in Nieuw-Koffiekamp. Dit bevestigt basja Calesta Prior van Nieuw-Koffiekamp tegenover Suriname Herald. Zij geeft aan dat er twee gewonden en een dode ter plekke waren.

De eerste gewonde was voor verdere verpleging opgenomen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij gaf maandagmiddag de geest. Ik kan niets schuilhouden. Het gaat om mensenlevens en zij konden ook mijn kinderen zijn, zegt de basja. De familie heeft haar gebeld om dit slechte nieuws door te geven. Zij vindt dat de juiste informatie doorgegeven moet worden.

Volgens een politiebericht zou het gaan om een dode en een gewonde. Prior zegt echter dat deze informatie niet klopt. De tweede gewonde die door de politiekogel is geraakt, is nu ook overleden.

Ook andere goudzoekers in het gebied geven in gesprek met Suriname Herald te kennen dat er nog een dode te betreuren is.

Simone Awanna

VANDAAG