Liftvoertuig SLM vat vlam; KLM-toestel omringd door rook

Een KLM-toestel op de Johan Adolf Pengel International Airport. Foto: Suriname Herald
Print Friendly, PDF & Email

Een liftvoertuig van het bedrijf Surair Ground Services, dat onder de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) valt, heeft dinsdag vlamgevat. Het toestel van de Koninklijke Luchtvaartmaatschappij (KLM) dat op dat moment werd afgehandeld, werd omringd door de rook die ontstond. Het liftvoertuig wordt gebruikt voor passagiers met een beperking. Ook wordt het gebruikt om rolstoelen en ander equipement in het vliegtuig te laden.

Timothy Mendonça, waarnemend algemeen directeur van Luchthavenbeheer, heeft het geval bevestigd aan Suriname Herald. Hij zegt dat het niet bekend is hoe de motor van het liftvoertuig vlam heeft gevat. De vlammen werden binnen een minuut met brandblusapparaten gedoofd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Mendonça zegt dat het liftvoertuig een oud voertuig is, maar het wordt regelmatig gecontroleerd, weet de directeur van Luchthavenbeheer te vertellen. Hij legt ook uit dat de afhandelingsactiviteiten op de luchthaven in handen zijn van de afhandelingsbedrijven die hun equipement brengen om passagiers te laten instappen.

De veiligheid op de luchthaven blijft gegarandeerd. Veiligheid gaat boven alles, men hoeft niet te vrezen, verzekert Mendonça. Hij zegt dat de officiële rapportage vanuit Zanderij al binnen is, maar hij moet het incidentrapport van de SLM nog binnenkrijgen.

Het onderzoek naar de brand in de machine van het voertuig moet nog worden uitgevoerd. Het is de luchthaven die verantwoordelijk is voor alle activiteiten en faciliteiten die daar plaatsvinden, aldus Mendonça.

Simone Awanna

VANDAAG