Suriname politieke partij rijker: De Nieuwe Wind

De nieuwe politieke partij 'De Nieuwe Wind' onder leiding van John Samuel tijdens haar politieke activiteiten in Marowijne. Foto: Colorful Photography

Suriname is een politieke partij rijker, De Nieuwe Wind (A Nyun Winta) genaamd. De partij staat onder leiding van John Samuel, gewezen consul van Suriname in Frans-Guyana. In gesprek met Suriname Herald geeft Samuel te kennen dat Suriname een ‘nieuwe wind’ nodig heeft. De nieuwe generatie heeft een alternatief nodig en dat zal zijn partij bieden. Het afgelopen weekend had de partij haar politieke activiteiten in het district Marowijne.

Volgens Samuel moet Suriname op vele gebieden een ander karakter tonen. De Nieuwe Wind bestaat al langer dan een jaar, maar treedt nu pas naar buiten. Achter de schermen was het team wel bezig met het politieke werk. De partij maakt zich klaar om in zes districten, namelijk Marowijne, Brokopondo, Sipaliwini, Wanica, Para en Paramaribo deel te nemen aan de verkiezingen in 2020.

Samenwerken met andere partijen in de pre-electorale fase ziet Samuel niet zitten. De partij is geen voorstander van elke politieke samenwerking slechts voor regeermacht. Indien het volk haar het mandaat geeft, zal zij samenwerken, merkt de politicus op.

Hij is van mening dat de partij volwassen en sterk genoeg is om die stap te ondernemen. De partij gaat voor nieuwe gezichten en ideeën. Zijns inziens hebben de oude partijen het niet beter kunnen doen, maar slechts beloftes gedaan die niet nagekomen worden. Zelfs de Nationale Democratische Partij (NDP) waar hij deel van uitmaakte, heeft gefaald, omdat zij niet heeft gedaan wat zij het volk heeft beloofd, aldus Samuel.

De Nieuwe Wind moet voor elke Surinamer het huis zijn waar hij/zij zich gelukkig voelt. Dit wil de partijleider laten zien door een andere manier van politiekvoering te hanteren.

VANDAAG