LVV houdt bewustwordingsavond over verantwoord gebruik pesticiden

LVV houdt bewustwordingsavond over verantwoord gebruik pesticiden. Foto: LVV

Het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zet zijn bewustwordingscampagne voort. Het ressortkantoor Wanica-A van LVV te Kwatta, heeft in samenwerking met de Landbouw Coöperatie Kwatta (LCK) en landbouwers van omstreken een bewustwordingsavond georganiseerd.

Aanwezig waren de voorlichters van het ressort Wanica-A en de telers van Wayambo en Weg naar Zee. Het verantwoord gebruik van bestrijdingsmiddelen werd aan de orde gesteld. De telers gaven aan dat zij de informatie zeer verwelkomen, maar dat zij frequenter geïnformeerd willen worden. Zij vragen dat de regering maatregelen treft, om de beschermende attributen betaalbaar te maken en ook de regelgeving met betrekking tot de import van plantzaden en meststoffen aanpakt.

De voorzitter van de LCK, Ganeshkumar Kanhai, heeft aangegeven dat hij uitkijkt naar de GAP-training voor de telers en hoopt dat deze training een aanzet zal zijn voor meer informatie vanuit het ministerie, omdat de omgeving Kwatta een hoog aantal telers telt.

Minister Rabin Parmessar heeft aangekondigd hard op te treden tegen landbouwers die bewust en onverantwoord verboden middelen gebruiken. Het ministerie voert zijn bewustwordingscampagne op.

Gedurende dit proces zal de omslag gemaakt moeten worden om verantwoord gebruik te maken van de alternatieve bestrijdingsmiddelen die de gezondheid van de mens niet schaden. “Veilig voedsel is waar ik mij deze dagen enorm sterk voor maak als minister van LVV, want aan een volk dat verziekt wordt door het onverantwoord gebruik van de bestrijdingsmiddelen hebben wij als natie niks,” aldus de bewindsman.

VANDAAG