Santokhi op openbare markt Lelydorp en Navratri-ceremonie in Para

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zondag in zijn geboorteplaats Lelydorp de openbare markt bezocht. Foto: VHP

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft zondag in zijn geboorteplaats Lelydorp de openbare markt bezocht waar hij problemen waarmee de verkopers en bezoekers te kampen hebben in kaart heeft gebracht. De mensen op de markt waren erg enthousiast en willen dat er nu verandering komt in de slechte situatie, waarin de samenleving zich bevindt. Ook bezocht Santokhi een Navratri-ceremonie in een mandir in het district Para.

Santokhi zegt dat zijn bezoeken aan kleine markten zoals Koffie Djompo, Lelydorp hem iedere keer weer leren hoe belangrijk het is om de Surinaamse marktraditie te decentraliseren. Zo hoeft men dan niet ver te reizen boodschappen te halen van de centrale markt, dat kost geld en tijd, zegt de VHP-voorzitter. “Kleine ondernemers, ik roep u op, start je lokale markt, breng ontwikkeling in je eigen wijk. Wij gaan jullie producten tot exportproducten maken met “Made in Suriname”. Beste ondernemers, laten we Suriname redden, 28 zetels, mei 2020.”

Santokhi was in het weekend ook in het district Para voor het bijwonen van een Navratri-ceremonie. Para heeft voor een doorbraak gezorgd door een gaon Pooja (buurt pooja) te houden in de Ganesh mandir Kobaltweg. Santokhi heeft een heel bezielende en overtuigende boodschap gebracht over de betekenis van God in ons leven.

Het bestuur en de totale mandir gemeenschap heeft blijk van waardering gegeven aan voorzitter Santokhi en delegatie. In verband met het 70-jarig bestaan van de VHP, heeft de partij van deze gelegenheid gebruikgemaakt om enkele van haar trouwe leden te decoreren.

Foto: VHP

VANDAAG