Maretraite Mall voor SRD 30 miljoen geveild

De Maretraite Mall is voor SRD 30 miljoen geveild. Foto: Suriname Herald

De Maretraite Mall is vandaag voor SRD 30 miljoen geveild op het notariskantoor van Annoesma Pancham aan de Julianastraat. Er werd eerst een bod gedaan van SRD 3 miljoen. Het veilingbedrag begon bij SRD 350 miljoen en ging in rap tempo naar SRD 30 miljoen. Er werd veel belangstelling getoond voor de veilig die onder toeziend oog van vertegenwoordigers van De Surinaamsche Bank (DSB) en de Surinaamse Trustmaatschappij (Suritrust), een dochteronderneming van DSB, plaatsvond.

Uiterlijk 28 november moeten de geveilde percelen met pand toegewezen worden aan de nieuwe eigenaren. Vóór de veiling werd toegelicht, dat het gaat om drie eigendomspercelen die als een blok worden geveild. Het eerste perceel heeft een oppervlakte van 10.001 m², het tweede is 4118 m² groot en het derde 858 m². In totaal gaat het om een blok met een oppervlakte van 14977 m². Er zijn geen beslagen op de percelen, maar er zijn wel hypotheken afgesloten.

Omdat het om eigendomspercelen gaat, mochten die op naam van personen worden gekocht alsook op naam van rechtspersonen.

De schuldenaren hebben een rechterlijk verzoek gedaan om de veiling van de Maretraite Mall te stuiten. Rechter Alida Johanns heeft deze vordering dinsdagmiddag afgewezen. Het vonnis is uitvoerbaar bij voorraad, waardoor de veiling vandaag normaal kon plaatsvinden. Op de Mall rust er een enorme schuld en de eigenaar is niet in staat geweest om optimaal te voldoen aan de aflossingsverplichtingen. Het gaat om meer dan 10 miljoen Amerikaanse dollar die de eigenaar verschuldigd is aan DSB en Suritrust.

Vishmohanie Thomas

VANDAAG