Ex-minister Winston Lackin is niet meer

Winston Lackin
Print Friendly, PDF & Email

Winston Lackin, ex-minister van Buitenlandse Zaken en regeringscoördinator, is vandaag thuis overleden. Lackin was onlangs voor een medische behandeling naar Colombia vertrokken. Hij was al enige tijd ziek. Lackin was inmiddels terug in Suriname.

Lackin zei enkele weken geleden in een videoboodschap op sociale media dat hij hoopvol was dat zijn behandeling tot herstel zou leiden. “Thank you for the wonderful support en ik hou ook heel veel van jullie. Thank you very much,” zei Lackin in de videoboodschap.

Lackin studeerde rechten aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Hij was van 1983 tot en met 2010, met een onderbreking in 1985, werkzaam geweest op het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Van 1991 tot 1994 was hij eerste secretaris op de ambassade van Suriname in Brazilië en tussen 1997 en 2000 counselor in Brussel. Hij volgde tussen 1984 en 1986 ter voorbereiding op een diplomatieke carrière een opleiding aan het Rio Branco Institute in Brazilië.

Lackin was vertrouweling van president Desi Bouterse. Van 2010 tot 2015 was hij minister van Buitenlandse Zaken. Tijdens zijn ministerschap was hij fel naar Nederland. Zo zei hij als minister dat president Bouterse geen haast heeft met het aanvaarden van een nieuwe Nederlandse ambassadeur voor Suriname, omdat Den Haag Bouterse nog steeds niet heeft geaccepteerd als democratisch gekozen staatshoofd. “Een Nederlandse ambassadeur is voor ons dus geen prioriteit.”

Winston Guno Lackin is 64 jaar geworden.

VANDAAG