Dc Jurel ontvangt Chinese delegatie Hubei op JAP-luchthaven

Dc Jurel ontvangt Chinese delegatie Hubei op JAP-luchthaven. Foto: NII

De districtscommissaris (dc) van Para, Armand Jurel, heeft maandag samen met een delegatie van het Ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) een missie uit de Chinese provincie Hubei ontvangen op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. Het bezoek staat in het teken van het verdiepen van de bestaande bilaterale relatie tussen Suriname en China.

Dc Jurel werd bijgestaan door zijn college Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost. De Chinese delegatie richt zich in het bijzonder op de gezondheidssector en sectoren die een bijdrage daaraan kunnen leveren. In dat kader zal delegatieleider Yang Yunyan (vicegouverneur van Hubei) gesprekken voeren met RO-minister, Edgar Dikan.

De delegatie is vooral geïnteresseerd in het produceren van medicijnen. Het ligt in de bedoeling dat het ministerie binnen zijn beleidsgebied samen met de Chinese delegatie projecten samenstelt die gebaseerd zijn op de gezondheidszorg.

“Wij kunnen vorderingen boeken binnen ons ontwikkelingstraject, binnen het samenwerkingsverband tussen Suriname en China die onder andere de economie van Suriname goed zal doen,” aldus dc Jurel. Hij is daarom zeer ingenomen met het bezoek.

Aankomst van de Chinese delegatie uit de provincie Hubei. Foto: NII

VANDAAG